KIEVIT, 16 augustus PUKKELPOP

KIEVIT, 16 augustus PUKKELPOP

‘s Avonds aangekomen op mijn B&B “De Pastorie” in Borgloon, een mooie plek op zo’n 18 km van Hasselt. Hier kan ik even tot rust komen voor het grote geweld begint. Goed geslapen, lekker ontbijtje samen met de logeetjes uit West-Vlaanderen die ook naar het festival gaan.

 

Mijn “NoHairoDare”label moet ik nog opnaaien, wat een goede manier blijkt om de aandacht te trekken. Ondertussen komt mijn nieuwe (facebook)vriendin en lotgenote Anouk eraan. Ze gaat twee dagen mee naar het festival om foto’s en filmpjes te maken. Het klikt tussen ons, en dat had ik wel verwacht. Anouk is een sterke vrouw naar mijn hart. Let’s go girl!

 

Petit Bazar zal zeker een grote tijdsblok worden op Pukkelpop

 

Na een extra wandeling terug naar mijn auto (zonder identiteitskaart is je ticket niet geldig!) toch voet aan wal gezet op PKP. Anouk wacht mij op aan “Petit Bazar” het zotste deel van Pukkelpop, waar we de dag beginnen met regen.Het thema dit jaar is “Hup Holland Hup” en het begint al bij de douanepost. De knotsgekste dingen kun je hier doen en zien.

De ideale wereld heeft hier een vast podium en daar zie ik Jelle Debeule al. Ik leg hem uit wie en wat ik ben (ik had DIW al gemaild en opgebeld). Hij signeert mijn banner met hun logo. Wie weet willen ze ooit nog meewerken aan mijn Challenge “Nohairidare”? Wie we daar hebben op het groot podium: De Callboys! Het publiek goes crazy. Ik ga naar voor met mijn banner in de lucht en den Jay poseert gewillig. Ik wil hen na afloop een droog T-shirt geven, maar het valt even anders uit…Geweldig! Petit Bazar zal zeker een grote tijdsblok worden op Pukkelpop.

 

Onvermijdelijk belanden we op de Jamcaravan Free Podium van Villa Basta. Tom heeft mij onmiddellijk in de smiezen met mijn banner en ze vragen of ik wil zingen. Het liefst een Nederlandstalig lied…even nadenken en gevonden: “mijn liefde voor jou is diep zo diep” Get Ready! Ghost Tom Renier geeft mij vooraf de gelegenheid via een mini-interview om vlug uit te leggen wie ik ben en wat mijn missie is. Het publiek is enthousiast en superlief. Ik zing mijn lied, totaal onvoorbereid, het is verre van perfect. Mijn enthousiasme maakt het goed, denk ik. Na afloop ga ik rond met buttons. Wat een positiviteit! Ik merk ook dat jonge mensen deze missie en boodschap geweldig kunnen appreciëren. Ze hebben ook geen zin om te moeten voldoen aan het perfecte plaatje. Mensen staan open voor andere benaderingen. Villa Basta staat dagelijks op de afspraak. Dag twee zelfde scenario met: “Sinds een dag of twee” Doe Maar. Tom laat het publiek “Alopecia!” scanderen. Hij staat helemaal achter mijn missie. Het is zo hartverwarmend.

 

En daar zijn dan nog…De Walletjes! Samen op de foto…en laten afdrukken door de hashtag #petitbazaar17 te plaatsen op instagram. Splendid idea, eentje om te onthouden. En ze zijn allemaal geweldig: Josje, Koningin Beatrix, Piet, Malle Babbe.  Juist, ik moet ze de foto’s nog doorsturen, dat hadden ze gevraagd. Ze zijn ook allemaal te zien op instagram “Baldbarbarella”. Even Apeldoorn bellen dus (=PR van PKP). Met moeite rukken wij ons los van Petit Bazaar. De laatste dag breng ik op de valreep een bezoekje aan de opblaas-Roze Kerk. En daar heb ik een megaleuke danssessie gedaan. Met de tulp die ik kreeg van Tom (Jamcaravan) als micro, als majorettestok, als uniek gadget. Iedereen jaloers, haha. Na afloop was mijn jeansjasje wel gestolen. De persoon die een jeansjasje draagt met het label “NoHairiDare” op de mouw genaaid, is een dief. Because it’s mine, all mine!

What else op Pukkelpop? Teveel om op te noemen. Maar we zijn er toch in geslaagd enkel optredens mee te pikken. Solange had een betoverend mooi act. Iedereen in het rood, mooie moves EN ze ontwerpt zelf haar outfit! Zover zou ik ook nog willen komen. Even uitgesteld wegens tijdsgebrek. Die outfit is eentje helemaal in de stijl die ik te gek vind. Zo zou ik het ook doen. You go, Solange! Je hebt stijl op alle vlakken, en laat stijl nu net mijn handelsmerk en Crack” zijn. Mijn respect heb je alvast gewonnen. De soulvol muziek past haar helemaal, I like it. En daar hebben we nog de topper the XX. What can I say? Het is zo mooi en perfect, daar valt niets aan toe te voegen.

Welke band is blijven hangen? London Grammar, dat is er eentje van. What a voice….Op dag twee hebben wij Bastille verlaten om in de Boiler room “Too many deejays” te testen, en ja: goedgekeurd, boys! We’ll be back! Nog een vleugje Elbow meegepikt, jammer dat we er niet eerder geraakt waren… Pukkelpop you can’t win them all. De laatste dag stond ik voor een huge dilemma: ga ik naar de IdealeWereldFandag of ga ik luisteren naar Adil El Arbi in de Think Tank…De Think Tank daar ben ik op zaterdag beland en ik raakte er bijna niet weg. Heel interessante, bevlogen sprekers. Michael Niclaus,  Arnoud Raskin, Gili, en eigenlijk had ik ze allemaal willen horen. Time was not on my side op Pukkelpop.

Ik was net Pitta aan het eten toen ik Kobe Ilsen zag passeren.  Ik heb hem dan gemist, maar even later zag ik hem op de Vip staan. Ik toonde mijn banner “NoHairiDare” en wenkte hem. Korte Pitch, pin opsteken, foto nemen, bannersigning en de vraag naar relevante concrete contacten van mensen die mij verder kunnen helpen.

 

Dankjewel, Kobe!

 

Michèle Eeckhout

mm
Baldbarbarella
info@baldbarbarella.be
No Comments

Post a Comment