sofie’s choice testshoots by Francken & Weiss

sofie’s choice testshoots by Francken & Weiss

Sint-Martens-Latem. Op de tweede verdieping van een loods, naast het museum Gevaert-Minne, is de studio van fotografe Michèle Francken. Ik rep mij naar boven met mijn spullen (lukt niet in één keer!) Brecht wordt al onder handen genomen door Sofie. Sofie Weiss is een model, dat al 25 jaar meedraait en door een reeks toevalligheden ertoe gekomen is om testshoots te organiseren Sofie’s Choice test Shoots.  Het doel daarvan is een portfolio samen te stellen om in te dienen bij castingbureaus. De meeste agentschappen zoeken mensen voor commerciële opdrachten. Fashion opdrachten te pakken krijgen is veel moeilijker want daarvan is het aanbod veel kleiner. De eerste outfit voor Brecht is uitgepikt, en dan kom ik aan de beurt voor de visagie. De eerste look die we doen, is de zachte look. Een witte bloes in voile de coton is ideaal. Dan arriveert Nicole met al haar spullen. Ze heeft waarachtig nog meer meegebracht dan ik. Ik ben dus nog niet het ergste geval 😉

De tweede foto is een beauty picture, dwz schouders bloot en neklijn volledig zichtbaar. De bedoeling van de shoot is dat we enkele knalfoto’s maken, die allemaal bruikbaar zijn voor de portfolio. Na deze wordt er van mij nog een “specialleke” gemaakt, nl. de “baldlook.” Sofie neust in mijn grote tas en haalt er mijn marinière T-shirt eruit. “Dit wordt hem!” zegt Sofie. We gaan voor de Jean-Paul Gaultier Look (eighties). Met kaal hoofd moet dit een sterk beeld geven. Michèle haalt echt wel het beste uit je en geeft wat aanwijzigingen naar gevoel en attitude toe. Inge Cnudde registreert het verloop van de dag in foto’s en filmpjes. Als laatste look in de voormiddag doen we de zakelijke look. Brecht mag mijn kostuumjasje van Dolce en Gabbana aantrekken, one jacket fits all!

One dress fits all. Send me the money als jullie geboekt worden, ladies!

Tijdens de lunch op het terras naast de studio komen de verhalen los. Iedereen het zijne, ik het mijne. Everybody hurts….Michèle vraagt of we een andere keer foto’s zouden kunnen nemen vanuit artistiek oogpunt. Dat wil ik heel graag doen.

Na de lunch maken we de buitenopnames. Recht tegenover de studio is een park. Handige locatie is dit! Eerst de foto in de gezellige gebreide trui (mijn magnifieke nude pink trui in cashmere, kan het gezelliger?) en daarna nog een zomerlook. Sofie is meteen fan van mijn lichtblauw chemisierkleed van “Gérard.” Bij deze wordt dit “dé jurk” voor alle dames aanwezig, inclusief Sofie. One dress fits all. Send me the money als jullie geboekt worden, ladies!

Dit was meteen ook een geweldige ervaring, die het aangename aan het nuttige koppelde. De knalfoto’s die er het resultaat van zijn mogen gezien worden. Everybody happy!

mm
Baldbarbarella
info@baldbarbarella.be
1 Comment
 • Inge Cnudde
  Reply

  Woaw Michèle, your website rocks !
  Ook ik vond het super leuk en aangenaam met jou samen te werken, waarvoor dank.
  Je bent een geweldige, charismatische, ondernemende vrouw met ballen aan haar lijf.
  Met “als kers op de taart” ben je een prachtig, expressief en sexy model !

  Tot binnenkort om jouw eerste interview te concretiseren,
  Liefs, Inge

  May 10, 2017 at 12:57 pm

Post a Comment