Alopecia dag Nederland

Alopecia dag Nederland

Na enkele mailtjes ben ik van harte welkom in Bunnik, waar deze dag plaatsvindt.
Ik wordt hartelijk ontvangen door Marion Kremer, uittredend voorzitter en door Max, de nieuwe voorzitter. Van Max krijg ik twee namen doorgespeeld van Belgische vrouwen die ooit zo’n soort vereniging in België wilden starten. Dit is voor mij heel nuttige informatie.

 

 

 

 

Meteen wordt duidelijk dat dit een goed draaiende vereniging is, ze bestaat al meer dan 30 jaar. Respect! It will be a long way to Tipperary…
Pauline Van Aken (Pientv/boeiendpresenteren) verzorgt de inleidingen. Marion spreekt over haar geschiedenis en waarom ze nu even wat meer ruimte voor zichzelf nodig heeft. Max legt uit wat de vereniging allemaal doet en wat de doelstellingen zijn (niet mis!).

 

 

Daarna komt Marc De Hond op het podium. Hij is Tvpresentator, ondernemer, schrijver, theatermaker, voormalig speler rolbasketbalteam en ja, hij zit in een rolstoel. In 2002 wordt hij getroffen door dwarslaesie. Hij start de revalidatie, maar na twee jaar moeizaam zwoegen, komt hij tot het besluit dat hij veel mobieler is met zijn rolstoel. Hij schrijft een boek:“Kracht” over zijn revalidatie en acceptatie en in 2016 verschijnt een kinderboek “de fantastische scheve Toren van Pisa”. Het is het verhaal van Stan, een jongen van 8 jaar die in een rolstoel zit. Hij overwint zijn schaamte over zijn handicap op het moment dat zich realiseert dat het succes van de Toren van Pisa te danken is aan het feit dat dit gebouw anders is uitgepakt dan oorspronkelijk bedoeld was. Net als Stan! Momenteel loopt in Nederland zijn theaterstuk “Scherven brengen geluk”. Daarin lacht hij heel hard om zichzelf en vertelt hij hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk veel moois heeft opgeleverd. Er zijn trouwens nog andere bekende Nederlanders die dit als adagio hadden : “Elk nadeel heb se voordeel” (Johan Cruyff). Elementary, my dear Watson!
Tijdens de lunch maak ik een praatje met Paulien van Aken en feliciteer hen met de originele invalshoek door Marc De Hond als spreker uit te nodigen. Ik doe mijn verhaal en neem mijn pruik af, want ze had niet door dat het mijn eigen haar niet was (zoals iedereen, trouwens). Ze vraagt of ze een kort filmpje mag maken voor Pien.tv. En zogezegd, zogedaan. Mijn eerste camera ervaring ;-).
Benieuwd of het online komt….

 

 

 

mm
Baldbarbarella
info@baldbarbarella.be
No Comments

Post a Comment