FIRST DAY OF THE REST OF MY LIFE

FIRST DAY OF THE REST OF MY LIFE

Ik kom aan bij Luc in Nazareth, een visagiste neemt mij onmiddellijk onderhanden voor een aangepaste make-up. Voor de foto mag het al een beetje meer zijn en zeker kaal is het belangrijk de ogen meer te benadrukken, om het gezicht meer uitdrukking te geven.

Eerst doen we de fotosessie met pruik. Hans Cools is de fotograaf van dienst en notoire grapjas. Mijn vriendin Ellen zorgt voor de reportage, met foto’s en video-opnames. Ik ben blij dat zij alles vastlegt, want dit is een echte mijlpaal in mijn leven.
Daarna wordt het klein beetje haar dat mij nog rest, afgeschoren. Opluchting. Ik heb de aanblik van mezelf met die meelijwekkende plukjes haar nooit kunnen verdragen. Een oud vrouwtje was er niets bij vergeleken. Wat een zalig gevoel, die scheermachine.

Thank you mama, thank you daddy, voor mijn mooie ronde schedel!

En daar verschijnt de nieuwe ik. Even schrikken, toch. Maar het valt reuze mee. Thank you mama, thank you daddy, voor mijn mooie ronde schedel! Ellen, Luc, Hans, allen vinden ze het mij reuze goed staan. Ik moet toegeven dat het mooi is en dat ik mij ook zo voel, maar toch is het anders. Niet dat echt zacht vrouwelijke beeld. Meer gestileerd.
En dan komt de fotosessie met kaal hoofd. Onwennig is het, om zo rond te lopen. Dat vrije gevoel ben ik niet gewoon. Scary om de lucht rechtstreeks te voelen, ik voel me naakt en out of my comfortzone. Dit wordt serieus aanpassen! Ik poseer en iedereen stelt mij gerust dat de foto’s mooi zijn.
Everybody happy. En ik zeker!

mm
Baldbarbarella
info@baldbarbarella.be
No Comments

Post a Comment